17. toukokuuta 2017

5 kuukautta vauva-arkea

Reilu 5 kuukautta on kulunut meidän pojan syntymästä ja pienestä vauvasta ei ole enää tietoakaan, kun maidon lisäksi syödään soseita ja puuroa, yösyötöt ovat siirtyneet aamuyöhön ja mahalleen osataan kääntyä ihan itse. Aika on mennyt lentämällä ja toissa päivänä pysähdyiu miettimään kuluneita kuukausia, kun yhdistelmävaunut vaihtoivat omistajaa ja meillä kuljetaan nyt matkarattaiden kanssa. Eilen haimme myös turvaistuimen pojalle, joka tulevina kuukausina syrjäyttää nykyisen turvakaukalon, johon vielä nippanappa mahdutaan. Haikeus meinaa iskeä, kun pienet vaatteet, yhdistelmävaunut ja kaikki siihen "pikkuvauva aikaan" liittyvä lähtee kiertoon. Samalla kuitenkin nautin täysillä siitä, kun Miika oppii koko ajan uusia asioita ja löytää uusia ääniä itsestään, eikä saa tarpeekseen niistä.


Ensimmäisistä kuukausista en juurikaan muista mitään, koska poitsu itkeskeli paljon mahaansa, heräili öisin välillä tiheäänkin syömään ja muutenkin arki oli vielä opettelua. Kun vatsanpurut alkoivat helpottaa, helpottui myös arki ja öisin syöminen alkoi vähetä, jolloin äitikin sai taas nukkua vähän paremmin ja pidempiä pätkiä.

Miika taisi olla 3kk ikäinen, kun söi öisin enää max. 2 kertaa ja pian sen jälkeen söikin enää vain kerran yössä. Puuro aloitettiin 4kk iässä, jolloin saatiin siirrettyä yösyöntiä vielä myöhemmäksi aamuyölle. Tämä ihanuus on oppinut hienosti syömään kiinteitä ja yksi suosikeista näyttää olevan bataatti-lohisose ja yllättäen hedelmäsoseiden kanssa ei ole mitään ongelmaa...

Pääasiassa teen soseet itse samoista ruuista, joita muukin perhe syö. Toki, jos ollaan liikenteessä ja ruokaa ei ole mukana tai  se ei säilyisi huoneenlämmössä, niin ei maailma siihen kaadu, jos ostan kaupasta valmiin soseen ja syötän sen pojalle. Syy siihen miksi teen ruuat hänelle mielummin itse on se, että a) tiedän 100% varmasti mitä ne sisältää ja b) se ei paljon vaivaa vaadi, kun ottaa muiden ruuasta sivuun ennen maustamista ja vetää ruuan sauvasekottimella hienoksi. Tällä tavalla säästän myös rahaa, sekä kaappitilaa, jota tuntuu aina olevan liian vähän. Hedelmäsoseet ostan pääasiassa valmiina kaupasta, mutta joskus annan esim. itsetekemää marjakiisseliä (ilman sokeria tietysti) tai "rapsutan" esim.päärynästä tai banaanista sosetta pojalle suoraan suuhun.

Ensimmäisellä kerralla lohi ja peruna eivät tehneet vaikutusta, mutta toinen lusikallinen taisi jo maistua.
Päivät kuluvat tällä hetkellä selkeällä rutiinilla ja hyvillä ilmoilla ulkoilemme paljon. Esikoinen oppi vapun alla ajamaan pyörällä ilman apupyöriä, niin onhan sitä päästä tekemään joka päivä! Kotitöiden parissa kuluu useita tunteja viikossa, mutta ne saa tehtyä siinä välissä, kun pienempi nukkuu päiväunia ja isompi huitelee pihalla kavereiden kanssa.

Aurinkoista loppuviikko!
Seuraava postaus: Kesä ja pukeutuminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! <3