20. maaliskuuta 2017

Kevään ensimmäinen päivä

Se olisi kuulkaa kevätpäiväntasaus eli tänään on kevään ensimmäinen päivä! Ainakin täällä Vantaalla aurinko paistaa ja mielikin tuntuu heräilevän talviunilta sen myötä. Me ollaan lasten kanssa jo aloteltu vähän pääsiäisen askarteluja ja suunniteltu hakevamme tässä lähipäivinä narsisseja tuomaan väriä terassille.

Kevät on meidän perheellä melko kiireistä aikaa ja sisältää paljon suunnitelmia, kun on pääsiäinen, vappu, monen läheisen synttärit ja tietysti esikoisen joka vuotinen synttäriristeily. Tänä vuonna saatiin ensimmäisen kerran Muumi-hytti, jonka näkemistä ainakin tytär innolla odottaa (aiheesta tulee oma kirjoituksensa).

Meidän vauva on jo 3,5kk ikäinen ja kova poika höpöttelemään ja hymyilemään. Ei olisi enää helpompaa ja kiltimpää vauvaa saattanut toivoa. Öisin hän syö vain kerran ja ennen syöttöä nukkuu 9h pätkän. Miehen äiti nauroikin, että poika nukkuu ihan liian hyvin. Imetys on vaihtunut täysimetyksestä, osittaiseksi imetykseksi ja korvikkeeseen ollaan jo pikku hiljaa totuteltu, eikä se ole sen suurempia kipristyksiä pienessä masussa aiheuttanut. Ensi kuun alussa saadaan aloitella myös kiinteiden maistelua, kun 4kk tulee mittariin. Se on pojalle varmasti mieluisaa, koska muiden ruokailua on jo nyt mielenkiintoista seurata ja kiukku iskee, jos ei pääse pöydän ääreen, vaan joutuu olemaan pöydän vieressä sitterissä. Tein pakastimeen valmiiksi porkkana-, maissi- ja bataattisosetta sopivan kokoisiksi maisteluannoksiksi. Tässä superhelppo kasvis sose ohjeeni myös teille.

Porkkana- ja bataattisoseen valmistus

1. Aloita pesemällä, kuorimalla ja pilkkomalla kasvikset.
2. Laita pilkotut kasvikset (porkkanat ja bataatit eri kattiloihin) kattilaan
ja lisää kattilaan vettä sen verran, että kasvikset peittyvät. 
3. Kun kasvikset ovat pehmeitä ota kattila pois liedeltä ja kaada vesi pois
(HUOM! Ota kuppiin talteen 1-2dl keitinvedestä)
4. Soseuta sauvasekottimella kasvikset soseeksi. Notkista sosetta kasviksien
keitinvedellä sopivaksi.

Soseet on helppo pakastaa esim. jääpalamuoteissa, jolloin sosetta on 1-3tl verran mikä on sopiva maisteluannos, kun kiinteitä aloitellaan. Tietenkään täyteen ei tarvitse jokaista muottia laittaa, vaan osaan voi laittaa vähemmän, osaan enemmän ja näin lisätä annettavan soseen määrää pikku hiljaa. Itse irrotin jäätyneet soseet muotista ja siirsin ne pakastepussiin. Pakkohan soseita ei ole itse tehdä, mutta esikoisen jälkeen viisastuin sen verran, että alkuun annettava määrä on niin pieni, että lähes täysi pilttisose purkki lensi lopulta roskiin, joten maisteluannoksien teko itse on fiksua ja siinä säästää myös rahaa.
Seuraava postaus: Risteilyllä vauvan kanssa + pieni arvostelu Muumi-hytistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! <3