18. lokakuuta 2016

Askartelua leikki-ikäisen kanssa - Joulukuusi aiheinen joulukortti

Viime viikolla aloiteltiin tytön kanssa joulukortteja. Syy siihen miksi projekti aloitettiin jo nyt oli puhtaasti se, että meillä on monta korttia tehtävänä, enkä halua että niiden teosta tulee tytölle pakkopullaa. Hyvissä ajoin, kun aloittaa niin voi tehdä rauhassa lapsen tahtiin ja jatkaa, kun siltä tuntuu. Suunnittelen lähes kaikki askartelut sen mukaan, että voin ottaa esikoisen mukaan niiden tekoon edes jossain vaiheessa työtä. Askartelu tekee hyvää lapsen aivoille ja parantaa keskittymiskykyä, mutta se on myös mahtava tapa viettää aikaa ja puuhastella yhdessä lapsen kanssa.

Tänä vuonna meidän joulukortti on joulukuusi aiheinen. Tyttö innostui ajatuksesta heti ja ideoita alkoi syntyä, kun päästiin Prisman askarteluosastolle katsastamaan vaihtoehtoja ja hakemaan inspistä.


Näitä tarvitset
- Tummanvihreää pahvia
- Korttipohjia haluamassasi väreissä
- Tähtiä esim. tarroja
- Paljetteja
- Liimaa
- Valkoinen puuväri
- Sakset


- Piirrä kuusi vihreälle pahville valkoisella puuvärillä ja leikkaa se irti. Jo valmiiksi leikattua kuusta on hyvä käyttää mallina/piirtoapuna, jotta jokaista kuusta ei tarvitse hahmotella erikseen.

- Kun kuusi on leikattu se liimataan korttipohjalle, jonka jälkeen latvaan laitetaan tähti, joka voi olla esim. tarra, mutta myös muita vaihtoehtoja on olemassa.

- Tämän jälkeen on vuorossa kuusen koristelu paljeteilla, jotka kuvaavat koristepalloja. 
VINKKI! Tässä kannattaa huomioida lapsen taidot ja ikä. Pienempien lasten kanssa aikuinen voi laittaa liiman ja sitten neuvoa ja tarvittaessa kädestä pitäen auttaa lasta laittamaan paljetin liiman päälle. 

- Lopuksi korttiin voi joko itse kirjoittaa haluamansa jouluntoivotuksen tai käyttää näitä mm. Sinellistä saatavia valmiita "Hyvää Joulua"-tekstitarroja, joissa on laaja värivalikoima.


Halutessaanhan kuusen alle voisi askarrella vaikka lahjapaketteja tai ostaa sen muotoisia tarroja. Tässä on todellakin mielikuvitus vain rajana! Joko muilla on ajatukset pyörineet tulevassa joulussa tai siihen liittyvissä valmisteluissa? Meillä asuu kaksi "jouluhullua", joten meillä se hiipii ajatuksiin joka vuosi melko hyvissä ajoin. Onneksi mies on jo tottunut tähän hullutteluun ja nauraakin meidän ennenaikaisille leipomuksille ja askarteluille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! <3