7. syyskuuta 2016

27. raskausviikko

Aika menee ihan super nopeesti! Laskettuun aikaan on enää 13 viikkoa ja jos tällä kaverilla on yhtään samat ajatukset, kuin siskollaan, niin ei hänkään aio yksiössä 40. raskausviikkoon asti pysyä ja hyvä niin, koska hän jo kovasti täällä odotellaan <3

Ollaan miehen kanssa laiteltu lähes kaikki jo valmiiks, enää taitaa puuttua vaipat ja vauva..hups! Tällä kertaa moni tavara on esikoisen peruja, joten uutta ei niinkään tarvinnut ostaa, kunhan vaan laitteli kaiken paikalleen. Vauvanvaatteita pestessä oli yhä sellainen epätodellinen olo. Tuleeko musta oikeesti äiti ja, että onko mulla OIKEESTI kohta kaks lasta?! Vaikka kyseessä on toinen lapsi ja kaikki on ekankin kanssa sujunut hyvin, niin silti jännittää se arki kahden lapsen äitinä.

Jään äitiyslomalle lokakuun lopussa ja silloin on tarkoitus ottaa esikoinenkin pois päivähoidosta. En koe tarvetta pitää toista päiväkodissa, kun kodin lähellä on paljon puistoja, avoin päiväkoti ja hän jo itsenäisesti ulkoilee kotipihassa kavereidensa kanssa. Itse tykkään pyörittää vauva-arkea kiireettömästi ja rauhallisesti, koska silloin oma mielikin säilyy rauhallisena ja se heijastuu myös lapsiin. Ajatuskin aikaisin heräämisestä, toisen lapsen tarhaan viemisestä 4h takia, kotiin paluu ja kohta jo hakemaan toinen taas kotiin, saa minut jo ahdistumaan. Ei kiitos! Ennemmin nautin ulkoilusta vauvan ja isomman lapsen kanssa kauniina päivänä ja sateisina päivinä hypätään vaikka bussiin ja lähdetään avoimeen päiväkotiin touhuamaan muiden vanhempien ja lasten kanssa tai mennään vaikka lähellä järjestettäviin lasten tapahtumiin.


Viime viikonloppuna käytiin Ruotsin risteilyllä Silja Serenadella ja voi vitsi, että oli hauskaa! Käsitys siitä, että raskaana ollessa ei voisi pitää hauskaa, on ihan naurettavaa. Raskaana tässä ollaan, ei rampana! Tietysti järki käteen sen suhteen millaisiin paikkoihin menee ja millaisessa seurassa on. Itse kävin kuuntelemassa karaokea, fiilistelemässä hyvää musiikkia ja maistelin ihania alkoholittomia drinkkejä, jotka maistuivat ehkä jopa paremmilta, kuin alkoholia sisältävät juomat. Mieheni ja meidän ystävä, joiden kanssa olin reissussa tekivät välillä "poikienjuttuja", kuten kävivät saunomassa ja sillon sain ottaa rauhassa kaiken ilon irti laivan kaupoista, jotka olivat pullollaan muunmuassa ihania vaatteita, kodin sisustusjuttuja ja kosmetiikkaa! En niinkään välitä mitä muut ajattelevat, vaan menen oma fiiliksen ja harkintakyvyn mukaan.

"I do not exist to impress the world.
I exist to live my life in a way that will make me happy."
- Richard Bach
Kohta puoliin haen tytön hoidosta ja suuntaamme metsäretkelle, IHANAA! Ajatuksena on hakea käpyjä ja oksia syksyistä vaasiin tehtävää asetelmaa varten, joka saa osakseen myös valot tuomaan tunnelmaa pimeneviin iltoihin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! <3