10. elokuuta 2016

Hyvinvointi ja ihonhoito raskausaikana

Istuessa ahdistaa, reippaasti kävellessä vihloo, touhutessa supistaa, naama on täynnä hormooninäppylöitä ja äkkinäiset liikkeet aiheuttaa repäisykipua alavatsassa. Raskaana oleminen ei todellakaan saa aina naista hehkumaan tai tuntemaan itseään upeaksi. Onneksi kaiken tämän jälkeen saa syliin pienen nyytin, joka saa kaiken kivun ja kärsimyksen unohtumaan.

23. raskausviikko käynnistyi tänään ja vauvan liikkeet on alkanut tuntumaan ja näkymään viimeisen viikon aikana ihan kunnolla. Jokainen liike ja potku saa hyvälle mielelle, kun tietää, että pienellä ihmisellä on kaikki hyvin. Mutta, kuten alkutekstin perusteella voi päätellä, ei raskaana oleminen ole ollut aina ihan helppoa. Itseäni eniten inhottaa vihlova tunne vatsassa, kun kävelen reippaammin pidempiä matkoja. Olen aina tykännyt käydä kävelylenkeillä, mutta nykyiset oireet vähän verottavat sitä harrastusta, mutta en anna sen haitata, vaan pidän lenkeillä taukoja ja istahdan vaikka puistonpenkille hetkeksi ja jatkan matkaa, kun tuntuu taas siltä. Näin ei tarvitse luopua rakkaasta harrastuksesta, mutta ei tarvitse myöskään ajaa itseään äärirajoille ja pahimmassa tapauksessa vaarantaa omaa tai vauvan terveyttä. Pääasia on, että kuuntelee kroppaansa ja toimii sen mukaan mikä hyvältä tuntuu.


Sitten ongelma nro2: Hormooninäppylät ja rasvoittuva iho...Raskaudenajan hehku? Mikä se on? Esikoista odottaessa naama oli sileä, kuin vauvanpylly ja iho virheetön. Nyt otsaa, ohimoita ja kasvon reunoja "kaunistaa" pienet näppylät, jotka ei meinaa ottaa lähteäkseen ja ihon rasvaisuus, joka saa naaman kiiltämään, kuin olisi hiestä märkä. Osa kosmetologisista hoidoista hoitaisi tavallisesti tällaisia vaivoja, mutta niitä ei odottaville äideille tehdä. Pieni apu on kuitenkin löytynyt Acon geelimäisestä puhdistusaineesta, Herbinan kuorintavoiteesta ja Lumenen Bright Now C-vitamiiniä sisältävistä päivä- ja yövoiteista. Geelimäinen puhdistusaine ei sisällä öljyjä, jotka rasvottaisivat ihoa ja kuorinta auttaa ihoa uusiutumaan, joka on auttanut pienentämään hormooninäppylöitä. Oli iho minkä tyyppinen tahansa, se tarvitsee kosteusvoidetta tai se alkaa itse kosteuttamaan itseään. Oikea kosteusvoide löytyy helpoiten kosmetologin avustuksella, joka osaa valita tuotteen asiakkaan ihotyypin mukaan.


Sain myös vihiä Hilla nimisestä kauneushoitolasta, joka sijaitsee Helsingissä. Hoitoja on erilaisia ja odottavatkin äidit on huomioitu mm. Marjamama nimisellä hemmottelupaketilla, johon sisältyi hoito kasvoille, käsille ja jaloille, eikä hintakaan ollut päähuimaava.


Tulevan syksyn suosikkivaatteita tulevat olemaan pitkät topit/paidat ja h&m:n äitiyslegginsit. Pieruverkkareissa minua ei tulla näkemään vieläkään, mutta koska mukavuus on nyt aikalailla etusijalla, niin turvaudun venyviin vaatteisiin, joissa maha mahtuu kasvamaan rauhassa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! <3