24. helmikuuta 2016

Henkinen hyvinvointi

Mitä on hyvinvointi ja hyvä olo?
Oma ajatukseni hyvinvoinnista ja hyvästä olosta on kevyt ja hyvä fiilis, joka näkyy myös ulospäin. Hyvinvoiva ihminen on positiivinen (huonoja päiviä on meille kaikilla), tuntee olonsa hyväksi ja saa ihmisen suorastaan hehkumaan. Hyvinvoiva iloinen ihminen välittää hyvää oloaan ja iloisuuttaan kanssaeläjiinkin.


Itse ainakin pyrin pitämään mielen positiivisena ja virkeänä, jotta kokonaisvaltainenkin olotila on hyvä ja rento. Joskus se on vaikeaa, koska nykypäivänä elämästä on tehny yhtä suorittamista. On pyykkiä, tiskiä, ruuanlaittoa, lapsen tarhaan vientiä ja sieltä hakua, töitä ja sitten vielä ne harrastukset ja liikkuakin pitäisi ja huolehtia ruokailuista ja aterioiden sisällöstä, sekä säännöllisyydestä. Mitä jos ne pyykit kuitenkin jättäis pesemättä ja joskus väsyneenä valikoi sen valmisaterian itsetehdyn sijasta? Parempi ehkä sekin, kuin pakottamalla pakottaa väsynyttä kroppaansa tekemään asioita, jotka voi odottaa ja laiminlyödä oman-ajan ja rentoutumisen tarvetta. Mihin meillä on nykyään kiire tässä valmiissa maailmassa?


Jotta voi voida hyvin henkisesti, on osattava päästää irti turhasta kiireestä, kuunnella omaa kehoa ja laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. Joskus SAA ja PITÄÄ olla itsekäs. Kukaan meistä ei ole superihminen ja jokaisella on oikeus ottaa aikaa itselleen. Kun se paras rentoutumistapa itselleen löytyy, sitä kannattaa vaalia ja sille kannattaa ottaa aikaa, jos ei joka päivä, niin ainakin paristi viikossa.


Unohda turha kiire ja muista itseäsi, tunnet sen olossasi ja mielentilassasi. Arvosta itseäsi ja opi olemaan joskus itsekäs. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! <3