26. tammikuuta 2016

Ruoka ja elämäntaparemontti

Joulun aikana laantunut elämäntaparemontti on taas täydessä vauhdissaan. Itse en harrasta dieettejä, vaan tuloksia pyritään saamaan hyvistä rasvoista ja raaka-aineista tehdyllä kotiruualla. Meiltä löytyy kotoa tuo neiti Määrätietoinen, jonka vuoksi myös haluan valmistaa ruuat itse. 

Toinen harrastaa vhh-ruokavaliota ja toinen välttelee maitotuotteita. Meillä syödään leipää, pastaa, riisiä, perunaa ja juodaan maitoa, juustoa, jogurttia, mutta kaikkien kanssa mietitään tarkkaan, että mikä miljoonista tarjolla olevista vaihtoehdoista valitaan. Jos vaihtoehtoina on esim. maustamaton luonnonjogurtti ja valmiiksi maustettu jogurtti, valitsen ehdottomasti sen maustamattoman vaihtoehdon, johon sitten itse surautan blenderissa sekaan mitä kukakin sillä hetkellä haluaa. Mansikka-banaani-luonnonjogurtti on meillä ihan ykkösjuttu! Ei tarvitse lisätä edes sokeria, kun mansikka ja banaani antaa sopivasti makeutta.


Viime viikolla meidän ruokalistalle kuului alkuviikosta riisiä ja kookos-kanaa ja loppuviikoksi tein jauhelihakastiketta, keitettyjä kasviksia ja perunoita. Molemmat ovat nopeita ja helppoja arkiruokia. Aamiaisella meillä pääasiassa syödään aina puuroa, mutta esim. viikonloppuisin usein valitaan leipävaihtoehto, mutta silloinkin ruisleipää tai täysjyväleipää, jonka päälle on kurkkua, juustoa, kalkkunaleikettä ja tomaattia/paprikaa tarjolla. Joskus tehdään smoothieta tai paistetaan munakkaat. Ajattelin asian niin heti alussa, että koska tavoitteena on muuttaa ruokailutottumukset loppuelämäksi, en edes lähde leikkimään kalorilaskureiden tai dieettien kanssa, vaan katson mitä syön, kuinka paljon ja kuinka usein. Meillä on sallittu herkkupäivä kerran viikossa, mutta sinäkin päivänä herkutellaan kohtuudella. Herkun ei aina tarvitse olla esim. sipsiä tai suklaata, vaan suolaisenkin himo karisee helposti dippikasviksilla.


Kaikki lähtee sieltä korvien välistä. Järkevillä ruokavalinnoilla ja hyötyliikunnalla saa ihmeitä aikaseksi, kun vaan muistaa syödä pienempiä annoksia ja usein. Tähän luotan itse ja katsotaan mihin se tämän naikkosen vielä vie..

Mukavaa alkanutta viikkoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! <3