19. tammikuuta 2016

Kroppani tarina

Tästä kaikki alkoi
Olen aina ollut normaalipainoinen ja sopivasti pehmoinen tapaus. Olen reilut 160cm pitkä ja painoin 16-vuotiaana n. 55-57kg, vähän siitä riippuen kuinka ja mitä söin ja join. Painossa ei siis ollut mitään ongelmaa. Vuonna 2010 sain tietää olevani raskaana ja raskauden aikana keräsin 6kg raskauskiloja eli todella vähän...ainakin siihen nähden, että luulin kerääväni ainakin 20kg, kun juustokakku ja laskiaispullat olivat parhaita kavereita koko tuon 9kk ajan. Raskauskilot karisi, lisää karisi ja lopulta painoin 52kg ja sen näkisi peilistäkin, että nyt oltiin liian laihoja. En pystynyt imettämään tytärtäni 3kk pidempään, koska maitoa ei vaan tullut, vaikka söin ja join, kuin hevonen. Mikään ei vaan tarttunut mihinkään. Silloin aloitin "lihotuskuurin" neuvolan kannustamana, koska painoindeksini näytti lievää alipainoa ja itselläni oli todella väsynyt olo. Vielä keväällä 2013 olin suunnilleen samoissa mitoissa, kuin 16-18 -vuotiaana. Olin tyytyväinen itseeni, mutta jatkoin isojen annoskokojen syömistä ja en liikkunut kovinkaan aktiivisesti. Nykyhetki
Tällä hetkellä painan 64kg eli painoa on todella tullut lisää ja paljon. Painan nyt saman verran, kun viimeisilläni raskaana ja se herätti todellisuuteen. Ajoittain peilikuva miellyttää ja toisinaan taas saa minut turhautumaan, mutta vielä ei ole aika menettää toivoa ja heittää pyyhettä kehään. Haluan tehdä muutoksen oman terveyden, sekä kehon ja mielen hyvinvoinnin takia.

 Joulukuu 2015

Tavoitteeni
Tarkoitukseni ei ole laihduttaa tai vetää jotain määräajan kestävää dieettiä, jotta saisin tuloksia nopeasti, vaan pienentää annoskokoja, syödä säännöllisesti, herkutella kohtuudella ja liikkua sen verran, kun hyvältä tuntuu. Haluan kuunnella kehoani ja mennä sen ehdoilla. Painon pyrin saamaan tippumaan ja pysymään 56-58kg välillä ja haen, että peilistä katsoo jälleen se itsevarma ja itseensä tyytyväinen ilopilleri, joka olin ennen. Nyt liikkumattomuus ja liiallinen ravinnonsaanti on tehnyt minusta vain kiukkuisen ja laiskan, jota väsyttää lähes tulkoon koko ajan.

Päätavoiteena vahva, terve ja hyvinvoiva kroppa ja mieli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! <3